Bloedjes Advies & Consultancy

kwaliteit, deskundigheid en betrokkenheid

Een nieuw huis kopen

Huis kopen en hypotheek afsluiten

Afgelopen zaterdag zit ik tijdens een verjaardag een gesprek te volgen van 2 mensen. De één heeft net een nieuwe woning gekocht en pocht dat hij de beste hypotheek heeft uitonderhandeld. De ander is een andere mening toebedeelt en heeft een hele andere variant.

Terwijl ik het gesprek volg en rustig mijn koffie opdrink kom ik tot de conclusie dat ik weer een andere vorm van hypotheek heb en vraag me af:’wat is toch de beste hypotheek?’ Om hier antwoord op te geven zou ik een boek kunnen gaan schrijven. Toch probeer ik het in de beperkte ruimte die ik heb.


Bestaat de beste hypotheek eigenlijk wel?
Ja, is het beste en meest korte antwoord hierop. Alleen is de vorm en uitvoering voor iedereen verschillend. Zo is het afhankelijk of je alleenstaand bent, gehuwd, samenwonend, werknemer in loondienst of zelfstandig, je levenstijl. De beste hypotheek voor jou is dus niet dezelfde als die van jouw buurman. De hypotheek bestaat in principe uit 4 basisbestanddelen. Ieder afzonderlijk bestanddeel wordt gevormd door je eigen persoonlijke wensen. De rente, aflossingsvorm, risicodeel en verzekeringsvorm bepaal je zelf. Wil je veel risico lopen of juist niet. Wil je lage maandlasten of juist meer zekerheid. De keuze is in principe aan jou. Welke keuzes je moet maken kun je bijna niet meer alleen.

Maak nu online een afspraak voor een hypotheek advies zodat je jouw droom huis kunt kopen.

 

Opbellen
E-mail
Info